ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΤΕΣΑΙΩΝ

"Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hitwebcounter.com/

Επισκέπτες από την 1/6/2002


Oμογένεια

Αίτηση ιθαγένειας

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε την αίτηση υπηκοότητας που υπέγραφαν οι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες πολιτείες. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι τους έβαζαν να δηλώνουν. Το σημείο που δήλωναν την αποκήρυξη της πολυγαμίας μάλλον προοριζόταν για τους μουσουλμάνους, που δεν ήθελαν οι Αμερικάνοι να το πουν ευθέως.

Παρουσιάζουμε το κείμενο μεταφρασμένο:

"Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Υπουργείο Εμπορίου και Εργασίας
Γραφείο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας
Διεύθυνση Ιθαγένειας

Αίτηση απόκτησης υπηκοότητας
(Δεν ισχύει μετά από 7 έτη)
Πολιτεία Wisconsin
Μιλγουώκυ

Εγώ ο Χρήστος Βασιλόπουλος ετών 25, εργάτης, δηλώνω ότι η προσωπική μου περιγραφή είναι: Χρώμα λευκό, επιδερμίδα μελαχροινή, ύψος 5 πόδια και 4,5 ίντσες, βάρος 140 πάουντς, χρώμα μαλλιών μαύρο, χρώμα οφθαλμών καφέ, άλλο ορατό χαρακτηριστικό ουδέν.
Γεννήθηκα στην Ανδρίτσαινα στην Ελλάδα στις 18 Απριλίου 1885. Κατοικώ τώρα στο Μιλγουώκυ του Γουισκόνσιν, 5η οδός αρ. 213. Μετανάστευσα στις ΗΠΑ από τη Μπουλόν της Γαλλίας με το πλοίο Πίζα. Η προηγούμενη κατοικία μου ήταν στην Ανδρίτσαινα στην Ελλάδα.
Έχω καλόπιστη πρόθεση να αποκυρήξω κάθε πίστη και υποταγή σε κάθε ξένο πρίγκηπα, άρχοντα, πολιτεία, ανώτατη αρχή και ειδικότερα τον Γεώργιο Α' βασιλιά των Ελλήνων, του οποίου είμαι τώρα υπόδουλος.
Έφθασα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης περίπου στις 8 Νοεμβρίου του 1902. Δεν είμαι αναρχικός. Δεν είμαι πολυγαμικός ούτε πιστεύω στην πρακτική της πολυγαμίας. Είναι με καλή πίστη πρόθεσή μου να γίνω πολίτης των ΗΠΑ και να μείνω μόνιμα εδώ.
Θεέ μου βοήθησέ με.

(Υπογραφή) "

Ομογένεια

Οι πρώτοι Έλληνες στην Αμερική

Αφίξεις στη Νέα Υόρκη

Επιστολή μετανάστη