ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΤΕΣΑΙΩΝ

"Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"

 

 

 

 

http://www.hitwebcounter.com/

Επισκέπτες από την 1/6/2002


Περιοχή

Το χωριό Μάτεσι ευρίσκεται στη ΝοτιοΑνατολική άκρη του νομού Ηλείας και ανήκει από το 1998 στο Δήμο Ανδρίτσαινας (πριν ήταν Κοινότητα). Aπό το 2011 ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Ο Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων αποτελείται από τους Καποδιστριακούς Δήμους Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας και Σκιλλούντος. Ο Δημοτική ενότητα Ανδρίτσαινας εκτός από το Μάτεσι έχει και τα χωριά Δαφνούλα, Δραγώγι, Θεισόα, Κουφόπουλο, Λυνίσταινα, Ρόβια, Σέκουλα, Φανάρι. Πατήστε εδώ αν θέλετε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του Δήμου Ανδρίτσαινας.

 Η ευρύτερη περιοχή προσδιορίζεται από τον Αλφειό ποταμό που είναι το φυσικό σύνορο με την Αρκαδία - Γορτυνία. Εντεύθεν του ποταμού υπάρχει ο Δήμος Γόρτυνος με έδρα την Καρύταινα και ο Δήμος Ηραίας με έδρα του Παλούμπα.
Προς νότο υπάρχει ο ορεινός όγκος του όρους Λύκαιον όπου Ανατολικά ανήκει στην Αρκαδία και το Δήμο Γόρτυνος και Νότια ανήκει στη Μεσσηνία και το Δήμο Είρας (Νέδα, Αμπελιώνα, Αγιος Σώστης κλπ). Ανατολικά και νότια μέσα στο Δήμο Ανδρίτσαινας το Μάτεσι συνορεύει με τα χωριά Θεισόα (Λάβδα) και Κάρμι. Δυτικά από το Μάτεσι υπάρχουν τα χωριά του Δήμου Ανδρίτσαινας, Σέκουλα, Δαφνούλα και πιο πέρα ο Δήμος Αλιφείρας (έδρα η Καλλιθέα - Ζάχα).

Σε αυτή την σελίδα θα βρίσκουμε θέματα που έχουν σχέση όχι με το χωριό μας, αλλά με την ευρύτερη περιοχή. Θέματα που έχουν σχέση με το Δήμο ή και γειτονικούς Δήμους.
Για παράδειγμα στην επιλογή "Χωριά - Δήμοι" υπάρχει ένας πίνακας που  εμφανίζονται όλα τα χωριά και οι κωμοπόλεις της ευρύτερης περιοχής μας με πρόσθετες πληροφορίες όπως τα παλιά ονόματα χωριών και απογραφές.